O nama

Sredinom 20. stoljeća, kad je život u Hrvatskoj bio znatno drugačiji i mnogo je toga nedostajalo običnom čovjeku u svakodnevnom funkcioniranju, jedan odvažan sanjar usudio se stvoriti nešto čudesno – Stjepan Zrinščak hrabro se upustio u izradu nakita.

Majstor zlatar Stjepan nije lako pronalazio put do siromašnog hrvatskog građanina, ali počeo je sanjati, stvarati nakit koji oduzima dah te je nastala čarolija. Stajanje uz vruće zlatarske peći te neprospavane noći uz dizajniranje i ručnu izradu remek djela od zlata pronalaze put do austrijske i njemačke publike. Kako to uvijek biva s upornim i kvalitetnim majstorima, ali i ljudima općenito, njegov je rad prepoznat i time započeta naša priča.

izrada nakita u zrin zlatarnici
Izrada nakita u ZRIN zlatarnici

Naš se nakit proširio Europom. Beč i Berlin sjajili su neodoljivim zlatom koje je izašlo iz male radionice sa zapada Zagreba, ali tek početkom novog tisućljeća uspijevamo učiniti novi korak. Ostvaren je još jedan san! Nikola, sin našeg vještog i upornog majstora, kreacije nastale u našoj radionici čini dostupnima i stanovnicima Lijepe Naše – otvara prvi prodajni prostor – vašu i našu ZRIN zlatarnicu. Upravo je otvaranje prodajnog prostora u glavnom gradu trenutak na koji smo posebno ponosni jer smo razumjeli potrebe svojih sugrađana i pronašli put do srca onih koji danas s divljenjem nose naš nakit.

ZRIN zlatarnici tad je udahnut nov život. Počinjemo se širiti, polako, ali sigurno, te s ponosom možemo reći da stvaramo ugodnu i kreativnu radnu atmosferu u kojoj vrlo uspješno rastemo. Zlato i platinu slavimo svakim komadom nakita te pronalazimo neodoljivo drago kamenje koje im daje poseban pečat. Uz pomoć najbolje svjetske tehnologije kojom se koristimo u izradi nakita od zlata i platine njegujemo i tradicionalne vještine i alate u izradi, koji se prenose s generacije na generaciju. To vidimo kao vrijedno obiteljsko nasljeđe i svojim pristupom trudimo ih se uklopiti u poslovanje 21. stoljeća. Upravo zato svi naši proizvodi imaju doživotnu garanciju – oni su slika truda, vještina, nasljeđa i ljubavi u izradi nakita i naša misao vodilja u daljnjim snovima.